Doğuş Grubu’nun ‘Doğuş’tan İyi Bir Gelecek Doğuş ile Gelecek’ sosyal sorumluluk çatısı altında yer alan Bodrum Müzik Festivali’nin son akşam konserinde caz festivallerinin vazgeçilmez isimlerinden Karsu , İzmir’in başarılı orkestrası Olten Filarmoni ile bir araya geldi.
Caz festivallerinin vazgeçilmez isimlerinden Karsu ’nun İzmir’in başarılı orkestrası Olten Filarmoni ile bir araya geldiği festivalin son akşam konserine müzikseverler yoğun ilgi gösterdi. Şimdiye kadar Carnegie Hall ve North Sea Caz Festivali gibi dünyanın pek çok prestijli mekânında ve etkinliğinde konserler veren Karsu, Bodrum Müzik Festivali’ne ilk kez konuk oldu.
Doğuş Grubu’nun ‘Doğuş’tan İyi Bir Gelecek Doğuş ile Gelecek’ sosyal sorumluluk çatısı altında bu yıl 15’incisini gerçekleştirdiği Bodrum Müzik Festivali’nde ünlü isimler sahne aldı.
Kendi bestelerini de içeren, klasik tarzda yenilenen düzenlemeleriyle rüya gibi bir konser veren Karsu konser sonrası izleyenler ayakta alkışladı.
Sabah Konserleri
Bodrum Müzik Festivali, Sabah Konserleri’nde Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın yeteneklerini ağırladı. Doğuş Grubu’nun kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk platformları arasında önemli bir yeri olan topluluk, bugüne kadar pek çok konsere imza attı.
Günbatımı Konserleri
15. yılında Günbatımı Konserleri’yle Elvin Hoxha Ganiyev, Vassilis Varvaresos, Sara Ferrández, Quartet Parantez ve Faruk Kalaycı’yı müzikseverlerle buluştu. Günbatımı konser serisinde, yerli müzisyenlerimizle, yabancı sanatçılar aynı sahnede bir araya getirildi. Konserlerin ilkinde, keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev ve piyanist Vassilis Varvaresos yer aldı.
Pablo Ferrández’i dinleyenler, ertesi gün Sara Ferrández ile aynı sahnede yarattığı uyumun olağanüstü gücüne tanık oldu. Umut Sağlam, Kerem Tunçer. Orkun Pala. Barok Bostancı’nın kurduğu Quartet Parantez ve Faruk Kalaycı ilk kez bir araya geldi. Akordeon sanatçısı Ksenija Sidorova, oyuncu Mert Fırat’la aynı sahnede, Rus edebiyatının olağanüstü atmosferini Bodrum’a taşıdı.
Gece Konserleriyle Bodrum geceleri festivalle daha da renklendi…
The Marmara Bodrum’da gerçekleşen ilk konserinde Francesco Tristano yer aldı. Dünyanın en prestijli topluluklarıyla birlikte konserler veren, Tristano’nun performansı yoğun ilgi gördü. Gece Konserleri’nin ikincisinde Mert Fırat Sabahattin Ali öykülerini seslendirdi. Müzik kâşifi Korhan Futacı saksafonuyla renk kattı. Piyanist Zeynep Özsuca, Jess Gillam ile beraber festivalin kapanışını gerçekleştirdi.
Saffet Emre Tonguç Rehberliğinde “Bir Bodrum Hikâyesi”
İlk gerçekleştirildiği günden bu yana yoğun ilgi çeken Saffet Emre Tonguç ile Bir Bodrum Hikâyesi etkinlikleri bu yıl da devam etti. UNESCO’nun Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri kabul edilen Bodrum Mozole Anıt Müzesi kazı alanında ödüllü seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç’un anlatımıyla gerçekleşen Bir Bodrum Hikâyesi katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Bruno Barbey sergisi Leica Galeri İstanbul’dan sonra ilk kez The Marmara Bodrum’da…
1964 yılından bu yana yarım asrı aşkın bir süredir Magnum Fotoğraf Ajansı’na üye olan, 1992-1995 yılları arasında ise ajansın başkanlığını yürüten fotoğrafçı Bruno Barbey’in “My Morocco” başlıklı sergisi, Leica Galeri İstanbul’dan sonra 22-25 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Müzik Festivali kapsamında The Marmara Bodrum’da sanatseverlerle buluştu.